Blogger – Stone Ip 石先生

香港空氣差不在話下,秋天污染物積聚,就算屋企開左空氣清新機,出到街都好難避,唔通真係唔出街咩。特別係家下出街戴口罩有一定風險,有鼻敏感嘅朋友特別係一家大細時,唔係去到 100% 頂唔住,都以免戴口罩惹來血光之災。

無得用口罩阻隔空氣污染,其中一個解決方法可以係石先生呢輪都會用嘅 Wynd Plus。佢係一部流動嘅空氣清新機,利用獨特嘅氣流設計及銀交織的醫療級靜電過濾網 ,有效過濾99%微粒及抑制細菌生長。

雖然有啲異相,但石先生係街係拿住佢,將個出風口對住自己塊面來做過濾,減低敏感嘅機會。而由於佢有一個可摺疊嘅支架,係公司或者食飯時就直接將佢放係枱上吹住自己,過濾到幾多就幾多。如果你都有鼻敏感,不妨留意下。

噢!話說想知附近空氣質素如何,Wynd Plus 有一個市場最小型的微粒監測儀,佢會按空氣質素顯示顏色,藍色係好,然後愈差會去到黃色、紅色等等,也可以用手機 Apps 調節風量、控制開關等等。

Scroll to Top